DJ är ett av drömyrkena numera och vissa dj:s tjänar ofantliga summor pengar för att spela på vissa event. David Guetta medverkade vid fotbolls-EM 2016 och Aviici har fullspäckade konserter världen över. Dock är det ett fåtal som verkligen når toppen och de måste arbeta som myror för att komma dit. Men har man motivationen och energin för att satsa allt, så är ingenting omöjligt.

Se till att drömma

Man kommer ingenstans om man inte drömmer också, har det sagts av många visa människor. Det brukar stämma. För att bli en framgångsrik diskjockey, måste man våga gå mot strömmen och inte lyssna på folks nedlåtande ord.

Mingla och se till att skaffa alla kontakter

Man måste synas för att folk ska få reda på vem man är. Det räcker inte bara med att ha talang. Att hela tiden vara aktiv i branschen och ta alla chanser som finns, är mycket viktigt om man ska komma framåt.

Ha tålamod och sätt upp långsiktiga mål

Inget sker över en natt utan det gäller att vara tålmodig och vara beredd på en del nederlag först om man inte är född in i en familj som känner alla artister eller skivbolagsdirektörer redan. Att börja i mycket liten skala och få några gigs på en nattklubb då och då eller spela på kompisars events eller festligheter är en bra början och kan kanske leda vidare när man minst anar det.

Skaffa material

För att få till de bästa ljudeffekterna och det bästa soundet behöver man nödvändigtvis inte spela alla instrument som finns. Idag finns det makalös digital musikutrustning för dj:s att skaffa till datorn. Se till att visa upp professionellt arbete vid besök hos producenter eller nattklubbsägare. Det är bättre att investera i korrekt utrustning än att komma med amatörmässigt inspelat material.