För den som har turen att ha tillgång till en musikstudio som de får inreda själva, uppstår sannolikt frågan vad som behövs i en studio, och vad man bör tänka på. Förutom det uppenbara, som att man måste ha ljudisolering i själva inspelningsrummet, instrument och teknisk utrustning, krävs det också en hel del runtomkring för att studion ska bli en fungerande arbetsplats.

Man bör till exempel ordna ett litet kök eller en kokvrå, om det inte redan finns det. Några grundläggande köksapparater som en mikro och en vattenkokare gör att man kan äta varm mat och göra en kopp kaffe i studion, vilket gör att man kan spara mycket tid på att äta där, istället för att gå ut på stan eller åka hem.

Något annat som är viktigt är att ha ett utrymme för vila och umgänge, för man måste ju ta en paus från arbetet då och då. En soffa fyller båda dessa funktioner, och ser dessutom inbjudande ut om man skulle ha besökare i studion. Du hittar ett stort utbud av soffor som passar mängder av olika stilar på furniturebox.se.

Slutligen är det alltid en bra idé att försöka göra studion lite levande, till exempel genom att ställa in några gröna växter. En musikstudio är ju trots allt en kreativ arbetsplats, och då är det viktigt att den är inspirerande.