Musik går att beskriva som ett språk alla förstår, från de yngsta personerna till de äldsta. Det finns tillställningar och event som anses bäst när det spelas någon typ av musik i bakgrunden. Vi har alla en egen musiksmak, låtar och artister som vi tycker om. Trots detta kan andra låtar ändå framkalla olika känslor.

När det kommer till barn är det ofta musik som spelas i barnfilmer och tv-program som anses vara bäst. Denna musik är speciellt skapad för en yngre publik. När det kommer till barnkalas kan det därför vara trevligt att spela den här typen av musik. När du letar efter musik för fester kommer det i första hand dyka upp musik för vuxna. Letar du efter barnmusik är det viktigt att du söker efter just detta. Alltså använder sökordet “barn”, eller “barnkalas” och “musik. På nätet är det möjligt att hitta spellistor och forum med rekommendationer på vad du kan spela på barnkalas.

Välj rätt barnmusik för kalaset

Det krävs en del planering när det är dags för barnkalas. Du måste köpa ballonger, presenter, en tårta och möjligtvis andra dekorationer. Det kan även vara bra att planera in lite lekar. Musiken är dock inte alltid lätt att välja. Ett tips på vad du kan göra är att fråga ditt barn vilken musik han eller hon önskar ska spelas. Ditt barn kanske har en favoritlåt som han eller hon vill höra, eller en favoritfilm med bra musik.

Som nämnts lite kort ovan finns det tv-program och filmer med mycket bra musik. Inom filmer finns det bland annat Disney som har en lång lista med bra alternativ. En stor del, om inte alla, av Disney-filmerna har fantastik musik. Detta är då ett bra alternativ att spela på barnkalaset. Det kan vara låtar från Lilla Sjöjungfrun, Lejonkungen, Djungelboken, Aladdin och så vidare.

Lekar och musik

Om du inte vill spela musik under hela kalaset kan du planera lekar eller aktiviteter med musik. Det finns till exempel ett antal musiklekar som kan vara ett bra alternativ. Du kan även hitta flera aktiviteter och tips på vad barnen kan göra på nätet.

Tips på musiklekar som passar yngre:

  • Hela havet stormar.
  • Björnen sover.
  • Huvud, axlar, knä och tå.
  • Dansstopp.

Fråga andra föräldrar om tips

Om du känner dig helt förvirrad kan du faktiskt fråga om hjälp. Skulle det vara första gången du anordnar ett barnkalas med gäster behövs det en del planering. Då kan föräldrar som har erfarenhet av barnkalas vara bra att fråga om tips. De kan hjälpa dig planera allt från dekorationer till musiklekar. De kan även tipsa om bra musik som passar yngre öron.

Det finns även flera hemsidor på nätet som listar tips och idéer till barnkalas. Du kan där hitta flera trevliga saker att göra. Du kan även fråga föräldrar på olika föräldraforum om tips på kalasidéer. De kanske känner till musiklekar som du kan visa barnen, ifall de ovannämnda inte är någonting du eller barnen är intresserade av.