Snart är det dags

För många människor är det viktigt att ha bra musik när de tränar. Det är ofta peppande och gör att man ger det där lilla extra även om det känns som att man är på väg att lägga av. Val av musik under ett träningspass är en smaksak, liksom valet av träningsform. Om syftet med passet är att träna konditionen är det lämpligt att välja musik med lite tempo, men om syftet är att slappna av (till exempel genom yoga) är det för många personer bättre att välja lugn och rogivande musik.

Snart är det dags

Laddar du kanske för “Beach 2018” eller har du ett allmänt mål att öka ditt välbefinnande och känna dig starkare i och kropp och själ? Oavsett vad är det viktigt att ha kläder anpassade efter din träningsform. Gillar du till exempel att springa mycket är det viktigt att du har en sko anpassad efter din fot och ditt steg. Detsamma gäller om du ska köra ett tufft combatpass på gymmet. Det finns många märken att välja mellan; bra sportskor har Viking, Nike eller till exempel Reebok. Besök en sport-eller ren skoaffär för att få råd om vad du bör välja för att din träning ska bli så bra som möjligt och för att du ska kunna träna långsiktigt utan att dra på dig en massa skador.

Skador är vanligt förekommande bland de som tränar på ett felaktigt sätt. Kör du till exempel spininng är det jätteviktigt att cykeln är inställd sådant att den passar din rygg och dina axlar. Det är också en stor fördel om du har riktiga spinningskor för att avlasta dina ben och fötter. Fotriktiga skor som passar din träning är i mångt och mycket avgörande för din utveckling inom din träningsform och för att du ska orka träna flera pass i veckan. Löpning, aerobics, eller tuff boxning, oavsett vad du tränar, se till att du har rätt kläder och skor.

Det kallas träningsglädje

Det är inte för inte som det heter att man blir glad av att träna. Många förknippar träning med ett nödvändigt ont, något som man helt enkelt måste göra för att bibehålla till exempel en god kondition. Men träning är så mycket mer än så. träning ger bättre självförtroende, känner man att man orkar mer mår man ofta bättre, både fysiskt, men också psykiskt. Sätt upp ett mål för dig själv, något som är utmanande, men inte omöjligt.