Människor är olika och tur är väl det. Tänk vad tråkigt om vi alla hade gillat samma typ av musik, klätt oss likadant och inrett våra lyor i samma stil. Vår karaktär återspeglas genom klädstil, musik vi gillar, frisyrerna vi väljer och sättet vi inreder våra hem på. Inte alltid och inte hos alla. Vissa väljer den mer diskreta och anonyma stilen. Hårdrockare går sällan att ta miste på. Det långa håret, skinnkläderna och naturligtvis fäblessen för tung rock´n roll som ofta färgar hela livet från vaggan till graven. Det går inte att tvätta bort ränderna på en zebra och en hårrockare är en hårdrockare for ever and ever. AC/DC, Metallica och Whitesnake rör gamla gubbar till tårar på Swedish Rock varje år.

Ett hårdrockarnas sorgeår

Det har inte gått någon hårdrocksälskare förbi att giganten Malcom Young från AC/DC gått bort. En katastrof för många musiclovers som dessutom förlorat Lemmy från Motörhead inte långt innan det. Hårdrocksdiggare har lidit stora förluster och gått igenom ett par sorgeår. Men inte bara hårdrockarna har lidit musikaliska förluster för de senaste åren har skördat många stora namn och stjärnor. David Bowie, Prince och Leonard Cohen är bara några av de musiker och låtskrivare som Gud har tagit tillbaka. Eller om det kanske var Horn-Per som krävde tillbaka Lemmy!? Så ser livet ut och vi ska alla den vägen vandra så småningom. Dock finns det flera sätt att hylla sina favoritmusiker och rockband. Att använda skivkonvolut som inredningsdetalj är ett sätt att hålla minnet av rockidolerna vid liv. Man kan till exempel rama in dem och sätta upp dem ovanför favoritsoffan eller bardisken. Och naturligtvis går hela möblemanget i hårdrockens tecken med läder,nitar och metalldetaljer. Rocken blir en livsstil som återspeglas i inredningen.

Möblera för rock´n roll

Att inreda sitt hem i hårdrockens tecken är ett rent nöje. Svart, gitarrer, nitar och kedjor kan om de används på rätt sätt utgöra riktigt fräna detaljer hemma hos en hårdrockare med känsla för inredningsdesign. Stilen behöver heller inte kosta så mycket om man har lite fantasi. Kan man snickra och har sinne för färgskalor kan man rocka till inredningen ordentligt med ganska enkla medel. Sen har man ju alltid pricken över i som räddar alla små inredningsfadäser och det är ju hårdrocken i högtalarna. Högtalare av hög kvalitet och ett par snygga skinnsoffor för den rätta looken så är man hemma. Har man väl kommit igång med inredningsdetaljerna så är det svårt att sluta. Inredning är roligt att ägna sig åt. Roligast är det när polarna ber om hjälp med inredningen hemma i sina lyor. Då vet man att man rockar fett!